Ons merk

Optimaliseer uw dagelijks leven.

Dit zijn niet zomaar voorwerpen, dit is het verhaal van een passie.

Schneider, opgericht in 1934, is een vaste waarde onder de Franse merken, en staat bekend om de kwaliteit van zijn apparaten en zijn inzet om technologie toegankelijk te maken voor iedereen. De apparaten van Schneider zijn efficiënt en mooi, en ze zorgen voor een echte elegante toets in uw interieur, waar u elke dag blij van wordt.

Het broederlijk duo

img_frere_schneider

Het broederlijk duo is vanaf het begin een van de pioniers in het ontwerpen van radio's en televisies in Frankrijk.
Succes wordt snel gehaald. In 1939 is het bedrijf "Schneider Frères" een van de belangrijkste bedrijven op de Franse markt.

Les grandes dates

1931
1934
1939
1947
1952
1955
1960
1963
1967
1970
1980
1990
2005
2015

Jacques Schneider, 25 jaar oud, vestigt zich in Parijs om de TSF-apparaten van zijn uitvinding te ontwikkelen. Hij brengt zijn jongere broer Sacha naar Frankrijk. Voor deze autodidact is dit het begin van een fantastisch avontuur.

Oprichting van het merk Schneider gecentreerd op de TSF, oprichting van de Pygmee-sectorset, een van de eerste miniaturisatiepogingen van een TSF-station.

De werkplaats Schneider, rue Daudin in het 15e arrondissement van Parijs, heeft al 200 werknemers.

Productie van de eerste Schneider-televisie, reeds opmerkelijk vanwege zijn esthetiek en de kwaliteit van zijn materialen.

Schneider vestigt zich in een moderne fabriek in Ivry-sur-Seine en wordt een van de leiders van televisie in Frankrijk.

Lancering van het Romance FM-station. Het is de vrouw van Sacha, pianist en muziekliefhebber, die de posities van de muzieknamen doopt. Het merk Schneider staat voor een duizelingwekkende prestatie voor kwaliteit, elegantie en prijs van zijn producten.

Lancering van het Cader-transportabele station, ontworpen als een klein, luxe koffertje met revolutionaire materialen en vormen.

Opening van de productielocatie van Le Mans, met 1.200 werknemers. Schneider produceert elke 80 seconden een radio-ontvanger. Elke 3 minuten een tv.

Eerste kleurentelevisie en lancering van de Popsy, draagbare tv van minder dan 10 kg verkrijgbaar in 3 kleuren, wit, rood of geel.

De nieuwe kleur tv met Trans 2000 krijgt een tulpvoet en wordt het embleem van een tijdperk.

Lancering van Artron-technologie. Schneider is een van de eerste merken die een flatscreen met vierkante hoeken aanbiedt.

Schneider breidt zijn aanbod uit met videorecorders en camcorders, de vlaggenschipproducten van het decennium.

Schneider evolueert nog steeds met plasmaschermen.

Trouw aan haar waarden keert Schneider terug naar de markt van vrijetijdselektronica en introduceert ze begrippen als kleur, esthetiek en plezier.

Een race naar technologie

Schneider_Page_Notre_Marque_Course_Technologie_01
De geschiedenis van het bedrijf Schneider wordt gekenmerkt door grote makers, zoals de baan in de Pygmee-sector.

Het merk onderscheidt zich van zijn concurrentie dankzij de esthetiek van de producten, vaak bekend om de elegantie van hun meubelmakerij.
De Schneider-broers bleven innoveren en waren bijvoorbeeld de eersten die de push-bottom creëerden, die te vinden was op de toetsenborden van elektronische rekenmachines of later op de arcade-terminals.

Schneider_Page_Notre_Marque_Course_Technologie_02
Schneider_Page_Notre_Marque_Saga_Publicitaire_02
Schneider_Page_Notre_Marque_Saga_Publicitaire_01

Een reclamesaga

Het verhaal van Schneider onderscheidt zich door een speciale relatie met het publiek, perfect geïllustreerd door reclamecampagnes die hun tijdperk hebben gemarkeerd en hun sporen hebben achtergelaten in het collectieve geheugen.

Met behulp van de emoties gegenereerd door nieuwe technologieën, wist Schneider dankzij zijn advertenties en zijn slogans een hype rond het merk te creëren. Niemand is ongevoelig voor de mogelijkheid om apparaten te hebben met verschillende kleuren en onberispelijke kwaliteit.

Het merk Schneider heeft, wanneer en wanneer, een diepe sentimentele band gecreëerd tussen zichzelf en het publiek.

  1. Home
  2. Over ons
rotate screen

Draai je tablet om voor betere navigatie.