Istoria noastra

Surprindeți viața de zi cu zi

Dincolo de obiecte, este povestea unei pasiuni.

Fondată în 1934, Schneider este o marcă franceză de renume, cunoscută pentru calitatea aparatelor electrocasnice cât și pentru angajamentul de a face tehnologia accesibilă tuturor. Pe cât de eficiente, pe atât de distincte, electrocasnicele Schneider conferă locuinței o eleganță autentică, care vă îmbunătățește viața.

Duoul fratern

img_frere_schneider-565x530-c-default

Cativa ani mai tarziu, in 1936, fratii Schneider au lansat o a doua companie, SERT, specializata in producerea de echipamente electro-radio.

Inca de la inceput, fratii Schneider erau cunoscuti printre liderii pionieri in desgin al echipamentelor de radio si televiziune din Franta.

Succesul fratilor era unul rasunator. In 1939, compania acestora Schneider Frères a fost considerata una dintre cele mai importante afaceri de pe piata Frantei.

Date importante

1931
1934
1939
1947
1952
1955
1960
1963
1967
1970
1980
1990
2005
2015

La doar 25 de ani, Jacques Schneider a inceput sa lucreze in Paris dezvoltand propriile inventii dispozitive TSF. Fratele sau mai mic Sacha i se alatura in France si incep aventura impreuna, invatand si inovand singuri

Brandul Schneider se concentreaza pe dispozitive TSF, creand radioul Pygmée, care se anunaa a fi prima incercare de a miniaturiza o statie TSF.

Atelierul Schneider, localizat pe Rue Daudin in Paris's arondismentul 15, cuprinde peste 200 de muncitori.

Schneider dezvolta primul sau televizor, deja considerat remarcabil pentru aspectul sau atragator si calitatea inalta a materialelor.

Schneider se relocheaza intr-o fabrica moderna in Ivry-sur-Seine si devine unul dintre liderii nationali în productia de televizoare.

Lansarea Romance FM: Sotiei lui Sacha's, pianista si iubitoare de muzica, Ii placea sa numeasca radiourile cu nume muzicale. Brandul Schneider continua sa iasa in evidenta prin calitatea, eleganta si accesibilitatea produselor sale.

Lansarea statiei portabile Cader, proiectata ca o cutie luxoasa mica, realizata cu materiale si forme revolutionare

Se deschide atelierul de productie Le Mans, ce angajeaza 1200 de muncitori. Schneider produce un radio la fiecare 80 de secunde si un televizor la fiecare 3 minute.

Se produce primul televizor color si se lanseaza Popsy, un televizor portabil, cu o greutate mai mica de 10kg, disponibil in 3 culori: alb, rosu si galben.

Noul televizor color Trans 2000 este echipat cu o baza tip lalea si devine emblema unei ere intregi.

Se lanseaza tehnologia Artron. Schneider devine unul dintre primele branduri ce ofera un televizor cu ecran plat si colturi patrate.

Schneider isi extinde produsele si include video recordere si camere video, produsele cheie ale deceniului.

Schneider evolueaza si creaza ecrane cu plasma.

Ramanand fidel valorilor sale, Schneider revine pe piata electronicelor, reintroducand noțiuni de culoare, estetica si distractie in produsele sale de inalta performanta.

In cautarea tehnologiei

Schneider_Page_Notre_Marque_Course_Technologie_01-565x530-c-default

Istoria Schneider este marcata de creatii majore, cum ar fi inventarea radioului Pygmée. Inca de la inceput, brandul a iesit in evidenta fata de competitorii sai prin frumoase caracteristici estetice, adesea recunoscute pentru eleganta insertiilor de lemn.

Mereu inovand, fratii Schneider au fost primii care au creat butonul care se apasa ce se gaseste la tastaturile calculatoarelor si mai tarziu instalate pe terminalele tip arcade.

Construind pe miniaturizarea componentelor tehnologice folosite, fratii Schneider au continuat sa dezvolte gama lor de dispozitive radio usor de transportat, in 1957-1958, au lansat primele modele cu frecventa-inalta. Inca de atunci si chiar si astazi, brandul a fost aclamat de critici specialisti care au laudat inovatiile si raportul calitate-pres Schneider.

Brandul a pornit in crearea televizoarelor intr-o era noua a tehnologiei, lansand faimosul TV portabil Popsy, un model usor si cu un aspect extraordinar disponibil in mai multe culori.

Schneider_Page_Notre_Marque_Course_Technologie_02-400x400-c-default
Schneider_Page_Notre_Marque_Saga_Publicitaire_02
Schneider_Page_Notre_Marque_Saga_Publicitaire_01-523x570-c-default

O poveste a advertisingului

Povestea Schneider este remarcata printr-o relatie privilegiata cu publicul, perfect ilustrata de campaniile de publicitate care au caracterizat era acestora si au lasat o amprenta pe memoria colectiva.

Sloganurile campaniilor Schneider au creat o pasiune pentru brand, impulsionate de emotiile create de noile tehnologii. Concentrarea pe dezvoltarea dispozitivelor superbe, de o calitate imaculata, frumos colorate si cu performate exceptionale nu alasat niciun cap de neintors.

Brandul Schneider a creat gradual o atasare sentimentala adanca intre clienti si companie care a ramas astazi mai puternica decat niciodata.

  1. Home
  2. Brand-ul nostru
rotate screen

rotate-device.tablet.text